Райони інформують

photo 2024-04-07 16-37-44 3

Фахівці Черкаського обласного ЦКПХ до Всесвітнього дня здоров'я, що відзначався 7 квітня, провели низку активностей серед населення територіальних громад області, щоб привернути увагу до основних факторів, що впливають на стан здоров’я людини, насамперед ведення здорового способу життя.

У результаті численних досліджень учені дійшли висновку, що серед чинників, від яких залежить здоров’я людини, 20-22% припадає на екологічні й соціальні, 20-22% – на спадковість та генетичні порушення, 8-10% – на розвиток медицини та якість медичного обслуговування і стану охорони здоров’я, а близько 50% припадає на спосіб життя людини, на її ставлення до власного здоров’я.

Детальніше...

 2smilavitr  sai

Фахівці Смілянського міського відділення Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб – лікар-епідеміолог Людмила Зубко, помічники  лікаря-епідеміолога Леся Воскобойник та Олена Мех, провели в закладах освіти санітарно-просвітницьку роботу з керівниками та учнями щодо запобігання поширенню захворювань на вітряну віспу.

У зв’язку з підвищеними показниками захворюваності на вітряну віспу серед учнів Смілянської загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 10 квітня працівники епідеміологічного відділу спільно з медичною сестрою закладу ініціювали бесіду на  тему «Що потрібно знати про вітряну віспу». Участь у заході взяли 24 особи.

Детальніше...

 krasen1

Фахівці Чорнобаївського відділення Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб Надія Тупик та Тетяна Труш провели просвітницьку роботу на тему ментального та фізичного здоров'я у Красенівському навчально-виховному комплексі.

Детальніше...

2

Фахівчинею Смілянського міського відділення Черкаського міськрайонного відділу обласного ЦКПХ Наталією Швець серед учнів навчально-виховного комплексу «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 колегіум» у межах обласної програми «Реформування системи шкільного харчування на період до 2029 року» проведено інформаційний захід з працівниками харчоблоку та 29 учнями.

Зокрема, згідно відомчого лабораторного контролю проведено відбір зразків гігієнічних змивів та кулінарних виробів на мікробіологічні показники.

Реформа системи харчування у закладах освіти України – це важливий крок до здоров’я і щастя дитини. Наразі це комплекс заходів, метою яких є зміна системи харчування і суспільного сприйняття до корисних харчових звичок.

Детальніше...

 img-4d774715a3174a28423f61700f24b542-v

Минулого тижня у межах місячника боротьби з туберкульозом фахівчиня Маньківського відділення Уманського міськрайонного відділу Черкаського обласного ЦКПХ помічниця лікаря-епідеміолога Наталія Довгопола провела інформаційно-роз’яснювальну кампанію для учнів Рогівського та Маньківського закладів освіти.

Із метою підвищення обізнаності про хворобу учнів та педагогічні колективи ознайомили із заходами профілактики та вчасного виявлення симптомів та лікування. Зокрема, обговорили фактори ризику туберкульозу, шляхи передачі, можливі наслідки захворювання. Фахівчиня Центру наголосила про необхідність вчасного проходження медичного огляду з метою раннього виявлення хвороби та що робити рідним, якщо хтось із близьких хворіє на туберкульоз.

Детальніше...

01 

В Україні з 1 березня по 1 квітня триває місячник боротьби іззахворюванням на туберкульоз.Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб за цей період організовував акції в області із гаслом «Так! Ми можемо подолати туберкульоз!».

Цього тижня комплексні заходи боротьби з туберкульозом провели фахівці Центру – Смілянського відділення міськрайонного відділу та Шевченківського залізничного відділу.

Детальніше...