zoloto01

Фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб продовжують активності щодо профілактики туберкульозу серед населення громад.

Так, фахівчині Чорнобаївського відділення Центру Оксана Гирба та Надія Тупик у КНП «Чорнобаївський ЦПМСД» зустрілися з медичними працівниками Чорнобаївської та Іркліївської територіальних громад. Говорили про шляхи інфікування туберкульозом, групи ризику та основні симптоми захворювання. Також обговорили додаткові заходи для запобігання інфікування як пацієнтів, так і медиків.

zoloto02

Спеціалісти відділення епіднагляду за інфекційними захворюваннями Золотоніського районного відділу Центру Ольга Брикун та Любов Дмитрієнко провели інформаційно-роз’яснювальну роботу про небезпеку туберкульозу та його профілактику в комунальних закладах «Золотоніська санаторна школа ЧОР» та «Золотоніська спеціальна школа ЧОР». Також поширили інформаційні матеріали задля нагадування про цю хворобу.

zoloto03

Завідувачка цього відділення Лідія Скиба взяла активну участь у проведенні круглого столу з лікарями АЗПСМ, який організував заступник директора КП «Золотоніський міський ЦПМСД (СМ)» Сергій Подолинний. У ході заходу обговорювали спільні проблемні питання зі співпраці щодо інфекційної захворюваності, зокрема на туберкульоз. Присутніх ознайомили з епідемічною ситуацією захворюваності на туберкульоз в Україні та в Черкаській області. Зокрема, серед населення Золотоніської, Піщанської, Вознесенської, Новодмитрівської, Гельмязівської, Зорівської територіальних громад Золотоніського району за 2023 рік та за 2 місяці цього року. Також Лідія Скиба поділилася досвідом та рекомендаціями з покращення системи контролю за захворюваннями, вакцинації та запобігання епідемій.

zoloto04