13.03.24

Фахівці Шевченківського залізничного відділу Черкаського обласного ЦКПХ продовжують свою роботу у межах місяця боротьби з туберкульозом.

Минулого тижня помічниці лікаря-епідеміолога Ірина Мартиненко, Олена Сторчак та фельдшерка санітарна Любов Степаненко провели бесіди з профілактики туберкульозу в приміських дизель-поїздах та електро-поїздах з провідниками та пасажирами.

14.03.24

Фахівчині Центру нагадували людям про засоби захисту від туберкульозу та як підтримувати імунітет, щоб не захворіти на серйозне інфекційне захворювання:

необхідно вести здоровий спосіб життя. Насамперед, це відмова від шкідливих звичок, які згубно впливають на імунну систему.

наступне – це здорове харчування, збалансоване харчування. У раціоні має бути достатня кількість білків, які є будівничим матеріалом для імунної системи, а також вітамінів та мікроелементів.

заняття фізкультурою та спортом також додадуть позитивного результату до зміцнення імунної системи.

– окремо треба наголосити на негативному впливі стресу на імунну систему, який ми щодня відчуваємо сьогодні в умовах війни. І ризик захворіти туберкульозом в цій ситуації в нас значно збільшується. І шлях до ментального здоров'я знову має пролягати через поради сімейного лікаря.

Важливо також пам’ятати завдання батьків – забезпечити своїй дитині надійний захист, у тому числі завдяки своєчасній імунізації.

Вакцина БЦЖ – єдиний дієвий захист від туберкульозу.

Дітей щеплюють на 3-5 добу після народження. Імунітет зберігається 7-10 років.

Вакцина захищає дітей від найважчих форм туберкульозу – наприклад, туберкульозного менінгіту.

 13.03.24   2

#ТакМиМожемоЗупинитиТуберкульоз

#ДбаємоПроЗдоровяРазом