Спеціалісти Уманського відділення Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб відвідали Уманську гімназію № 4.
Лікар з комунальної гігієни Василь Заєць та фельдшери Валерій Ковтун і Надія Мазуренко провели інформаційну-просвітницьку зустріч з педагогічним колективом та учнями. Захід відбувся з метою профілактики неінфекційних захворювань у молодого покоління та в межах виконання обласної програми «Реформування системи шкільного харчування на період до 2029 року».
В ході зустрічі наші спеціалісти допомагали школярам освоювати навички правильного харчування та пояснювали, як вибирати корисні для здоров’я продукти. Зокрема обговорили такі питання:
- Що таке «Тарілка здорового харчування»?
- Які продукти мають щодня бути у нашому раціоні?
- Як дотримуватись водного балансу?
- Які продукти і речовини можуть нам нашкодити?
- Цукор, сіль, жир – наші вороги чи друзі?
- Які основні правила харчової безпеки?
Також під час візиту з метою виробничого контролю якості питної води в школі відібрані проби води на відповідність вимогам ДСаНПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».