zol harh1  red 

Спеціалісти Золотоніського районного відділу Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України 19 та 22 січня провели Zoom-конференції з керівниками відділів освіти, очільниками та працівниками, задіяними у харчуванні дітей, закладів загальної середньої освіти Золотоніського району.

Загалом в онлайн-нарадах взяли участь представники 27 закладів освіти  Піщанської, Гельмязівської, Зорівської, Новодмитрівської та Вознесенської територіальних громад.

Учасники заходу обговорили обласну програму «Реформування системи шкільного харчування на період до 2029 року» та інші питання з організації харчування і формування здорового способу життя.

Попередньо фахівці Черкаського обласного ЦКПХ провели опитування у форматі гугл форм школярів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти Золотоніського району щодо організації шкільного харчування та персональних харчових звичок і практик. Ця інформація необхідна для підготовки матеріалів та проведення активних інформаційно-просвітницьких заходів щодо впливу харчування на здоров’я дітей, формування звичок здорового харчування в закладах освіти.

zol harh

Під час онлайн-нарад обговорили результати опитування, у якому взяли участь 299 здобувачів освіти.

Зокрема, встановлено, що діти не завжди дотримуються режиму харчування, вживають шкідливу їжу, орієнтуються не у всіх питаннях здорового харчування.

Подібні опитування дають змогу зрозуміти, в якому напрямку потрібно рухатися, що вдосконалити та які корективи вносити.

Наше спільне завдання — зберегти здоров’я майбутнього покоління українців, допомогти сформувати здорові звички та прищепити культуру здорового способу життя. Забезпечення здорового та повноцінного харчування дітей у закладах освіти — це великий крок у цьому напрямку.

Наради пройшли результативно, з обговоренням подальшої співпраці у проведенні інформаційно-просвітницьких заходів у закладах загальної середньої  освіти щодо  впливу харчування на здоров’я дітей та формування звичок здорового харчування.

Всі учасники Zoom-конференцій були єдині в тому, що шкільне харчування має бути смачним, корисним, різноманітним, але з дотриманням  необхідних норм.