419087131 komu grup

В Україні зростає захворюваність на грип – хвороба, яка вражає верхні дихальні шляхи, легені, серцевий м’яз та кровоносні судини і може призвести до таких ускладнень, як пневмонія, тромбоз, запалення спинного та головного мозку + запалення серцевого мʼяза (міокардит).

Найефективніший спосіб захиститись від грипу та його ускладнень – зробити щеплення. Щеплення проти грипу рекомендовано робити щосезону. Вакцину проти грипу, корейського або французького виробництва, можна купити в аптеці. Обидві вакцини пройшли державний контроль якості.

Щеплення проти грипу рекомендовані людям, які входять до групу ризику важкого перебігу та виникнення ускладнень під час хвороби:

- вагітні,

- діти до 5 років,

- люди старші за 60-65 років,

- люди із хронічними захворюваннями,

- люди, які живуть з ВІЛ,

- люди, які мають онкологічні захворювання.

Грип починається з різкого підйому температури, а респіраторні симптоми – кашель, утруднене дихання, виділення слизу та біль у горлі – додаються згодом. На відміну від грипу, COVID-19 починається, навпаки, з респіраторних симптомів.

За перших ознак захворювання необхідно звернутися до сімейного лікаря, не вдаватися до самолікування, а під час хвороби подбати про безпеку рідних та колег (залишатися вдома, використовувати індивідуальний посуд).

Бережіть себе та своє здоров’я!