Про групове захворювання на ГКІ серед мешканців м.Черкаси, які вживали продукцію ТОВ «Делікат-Плюс»

Друк

заключне_Делікат.jpgДержавна установа «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що групове захворювання на гостру кишкову інфекцію, яке зареєстровано серед мешканців м.Черкаси які вживали продукцію виробництва ТОВ «Делікат-Плюс», локалізоване та ліквідоване.

Причиною спалаху являється вживання в їжу забруднених бактеріями роду Salmonella enteritidis v. Jena продуктів, а саме млинців, вірогідно приготовлених з попередньо інфікованої сировини, при порушенні дотримання технологічного процесу під час приготування, зберігання та реалізації готової продукції, а також не дотримання персоналом супермаркету правил особистої гігієни, термінів та умов зберігання харчових продуктів, порушення дезінфекційного режиму, що сприяло забрудненню сальмонелами готової продукції.

В ході епідеміологічного розслідування фахівцями Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проведено лабораторне обстеження працівників ТОВ «Делікт-Плюс» та дослідження на патогенну мікрофлору харчових продуктів, питної води, об’єктів довкілля.

Здійснено комплекс необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів в осередку групового захворювання.

Усі хворі станом на 25 вересня 2019 року виписані зі стаціонару в задовільному стані.