Райони інформують

narada chugurun1 

Фахівці структурних підрозділів ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» активно долучилися до заходів у рамках Всесвітнього тижня імунізації, що відзначається в останній тиждень квітня.

Зокрема, фахівцями Чигиринського відділення Черкаського районного відділу обласного центру контролю та профілактики хвороб спільно з педагогічними і медичними працівниками навчально-виховних та медичних закладів Чигиринської об’єднаної територіальної громади проведено нараду, під час якої розглянули питання уточнення списків дитячого населення для проведення мікропланування вакцинації проти кору дітей віком від 1 до 18 років. Адже у 2023 - 2024 роках прогнозується підйом захворюваності на кір. У ході наради також наголосили на вакцинації як найкращому інструменті для захисту дитячого організму від цього захворювання.

Детальніше...

 prubur kamanka

Колектив Кам’янського відділення Черкаського районного відділу ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» влаштував весняне прибирання.

Працівники ЦКПХ активно долучилися до суспільно корисної справи – провели прибирання території відділення і прилеглої ділянки.

Детальніше...

 vinnick11

Фахівці ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»  продовжують накопичувати та переймати провідний досвід та знання від міжнародних партнерів. Так, із 13 по 31 березня 2023 року в рамках проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який фінансується за рахунок коштів народу США, в Україні проходив навчальний курс на тему «Міжнародні медико-санітарні правила та глобальна безпека у сфері охорони здоров’я» за сприяння Міністерства охорони здоров’я України. Навчальний захід організований Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я, а також Женевським центром політики безпеки.  Від Черкащини учасником міжнародного навчального заходу був завідувач Жашківського відділення Уманського районного відділу Черкаського ОЦКПХ Ігор Вініцький.

Детальніше...