Грип та гострі респіраторні інфекції

Результати щотижневого моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип

Друк
PDF

грип29122018.jpgДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що за даними спільного бюлетеню ВООЗ та Європейського Центру по контролю за хворобами за 05 тиждень 2019 року усіх країнах, що межують із Україною, продовжує спостерігатися зростання інтенсивності активності грипу, в Румунії та Угорщині визначалася висока активність.

В Україні спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу і ГРВІ.

Епідемічні пороги перевищені в Івано-Франківській (89,9 %), Чернівецькій (46,0 %), Закарпатській (47,1 %), Хмельницькій (12,8 %), Сумська (10,2 %), Львівській (6,2 %), Житомирській (4,9 %), Миколаївській (4,1 %), Волинській (4,0 %) та Херсонська (3,5 %) областях.

Детальніше...

Результати щотижневого моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип

Друк
PDF

images/грип120218.jpgДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що за інформацією відділу грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій ДУ «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров’я України» за 04 тиждень 2019 року в усіх країнах, що межують із Україною, продовжує спостерігатися зростання інтенсивності активності грипу. В Румунії визначалася висока активність, в Молдові – середня; в інших країнах-сусідах інтенсивність знаходилася на низькому рівні.

В Україні спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу і ГРВІ. Епідемічні пороги перевищені в Івано-Франківській (91,6 %), Чернівецькій (53,9 %), Житомирській (21,7 %), Закарпатській (21,0 %), Миколаївській (19,3 %), Чернігівській (16,7 %), Хмельницькій (13,6 %), Сумська (7,3 %), Волинській (6,0 %), Херсонська (4,2 %) та Київській (4,8 %) областях.

Лабораторно підтверджені випадки грипу зареєстровані в Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях.

Детальніше...

Результати щотижневого моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип

Друк
PDF

грип_22.10.2018.jpgДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що за інформацією відділу грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій ДУ «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров’я України» за 03 тиждень 2019 року в усіх країнах, що межують із Україною, спостерігається зростання інтенсивності активності грипу, тільки в Білорусі та Росії залишається фонова інтенсивність.

В Україні спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу і ГРВІ. Епідемічні пороги перевищені в Чернігівській (31,8 %), Чернівецькій (23,0 %), Івано-Франківській (22,6 %), Житомирській (10,0 %), Хмельницькій (7,2 %), Миколаївській (4,0 %), Київській (1,8 %) та Закарпатській (0,3 %) областях.

Лабораторно підтверджені випадки грипу зареєстровані в Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях.

Детальніше...

Результати щотижневого моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип

Друк
PDF

020118.jpgДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що за інформацією відділу грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій ДУ «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров’я України» за 02 тиждень 2019 року в усіх країнах, що межують із Україною, спостерігається низька інтенсивність активності грипу, тільки в Білорусі, Молдові та Росії – фонова.

В Україні спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу і ГРВІ. Епідемічні пороги перевищені в Чернігівській (52,0 %), Житомирській (на 19,9 %), Київській (2,2 %), Одеській (1,6 %) та Сумській (1,8 %) областях.

Лабораторно підтверджені випадки грипу зареєстровані в Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях та місті Києві.

Детальніше...

Результати щотижневого моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип

Друк
PDF

грип_08012019.jpgДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що за інформацією відділу грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій ДУ «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров’я України» за 51 тиждень 2018 року спостерігається фонова інтенсивність активності грипу в Молдові та Росії, в Словаччині –низька активність. Географічне поширення грипу в Росії визначено, як спорадичне, в Словаччині – локальне, в Молдові – регіональне.

В Україні на 52-му тижні на грип та ГРВІ захворіла 191 041 особа, із них 61,7 % діти віком до 17 років. Інтенсивний показник захворюваності становить 496,3 на 100 тисяч населення, що на 4,3 % нижче епідемічного порогу в Україні.

Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей до 17 років зменшився на 3,5 % і 16,0 % відповідно.

Детальніше...