Грип та гострі респіраторні інфекції

Результати щотижневого моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип

Друк
PDF

Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України повідомляє, що за даними спільного бюлетеню Всесвітньої організації охорони здоров'я та Європейського Центру по контролю за хворобами за 51 тиждень 2019 року в Польщі, Угорщині, Молдові та Росії інтенсивність грипу знаходилася на міжсезонному рівні. Спорадичне поширення випадків захворювань на грип відзначалося в Польщі та Росії, регіональне – в Молдові.

З початку епідсезону по Україні перехворіло 5,3% населення країни, з них госпіталізовано 53 527 осіб (79,6% діти до 17 років). Методом ПЛР обстежено 188 осіб із ТГРІ, отримано 22 позитивні результатів на грип, визначено 11 вірусів грипу типів А(Н1)pdm09, 8 вірусів грипу типу А (Н3), А не субтиповані – 2 та 1 – грипу В.

Детальніше...

Результати щотижневого моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип

Друк
PDF

Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України повідомляє, що за даними спільного бюлетеню Всесвітньої організації охорони здоров'я та Європейського Центру по контролю за хворобами за 50 тиждень 2019 в Польщі, Словаччині, Угорщині, Румунії, Молдові та Росії інтенсивність грипу знаходилася на міжсезонному рівні. Спорадичне поширення випадків захворювань на грип відзначалося в Польщі, Румунії, Молдові та Росії.

З початку епідсезону по Україні перехворіло 4,5 % населення країни, з них госпіталізовано 44 440 осіб (79,7% діти до 17 років). Методом ПЛР обстежено 154 особи з ТГРІ, отримано 12 позитивних результатів на грип, визначено 3 віруси грипу типу А(Н1), 8 вірусів грипу типу А(Н3) та 1 – грипу В.

В Україні на 51-му тижні на грип та ГРВІ захворіло 163 587 особи, із них 68,3 % діти віком до 17 років. Інтенсивний показник захворюваності становить - 427,8 на 100 тисяч населення, що на 10,3 % меньше рівня епідемічного порогу по Україні.

У більшості регіонів України активність грипу та ГРВІ знаходилась на неепідемічних рівнях, за винятком Вінницької та Запорізької областей, де зареєстрована низька епідемічна активність грипу та ГРВІ.

Госпіталізовано 2,8 % від загальної кількості захворілих. Найбільше госпіталізованих серед дітей віком від 0-4 років, найменше – серед осіб віком 65 років і старше.

На звітному тижні летальних випадків не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 223 333 особи, в тому числі 103 182 особи із груп медичного та епідемічного ризиків.

Детальніше...

Результати щотижневого моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип

Друк
PDF

Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України повідомляє, що за даними спільного бюлетеню Всесвітньої організації охорони здоров'я та Європейського Центру по контролю за хворобами за 49 тиждень 2019 в Словаччині, Польщі, Угорщині, Румунії, Молдові та Росії інтенсивність грипу знаходилася на міжсезонному рівні. Спорадичне поширення випадків захворювань на грип відзначалося в Польщі, Угорщині, Румунії та Росії.

З початку епідсезону по Україні перехворіло 4,5 % населення країни, з них госпіталізовано 44 440 осіб (79,7% діти до 17 років). Методом ПЛР обстежено154 особи з ТГРІ, отримано 12 позитивних результатів на грип, визначено 3 віруси грипу типу А(Н1), 8 вірусів грипу типу А(Н3) та 1 – грипу В.

Детальніше...

Результати щотижневого моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип

Друк
PDF

Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України повідомляє, що за даними спільного бюлетеню Всесвітньої організації охорони здоров'я та Європейського Центру по контролю за хворобами за 48 тиждень 2019 в Словаччині, Польщі, Угорщині, Румунії, Молдові та Росії інтенсивність грипу знаходилася на міжсезонному рівні. Спорадичне поширення випадків захворювань на грип відзначалося в Польщі, Словаччині, Угорщині та Росії.

З початку епідсезону по Україні перехворіло 4,0 % населення країни, з них госпіталізовано 40 010 осіб (79,8% діти до 17 років). Методом ПЛР обстежено137 осіб з ТГРІ, отримано 9 позитивних результатів, визначено 8 вірусів грипу типу А(Н3) та 1 – грипу В.

В Україні на 49-му тижні на грип та ГРВІ захворіло 173 365 осіб, із них 69,3 % діти віком до 17 років. Інтенсивний показник захворюваності становить - 453,4 на 100 тисяч населення, що на 4,9 % менше рівня епідемічного порогу по Україні.

Детальніше...

Результати щотижневого моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип

Друк
PDF

Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України повідомляє, що за даними спільного бюлетеню Всесвітньої організації охорони здоров'я та Європейського Центру по контролю за хворобами за 47 тиждень 2019 в Білорусі, Словаччині, Польщі, Угорщині, Румунії, Молдові та Росії інтенсивність грипу знаходилася на міжсезонному рівні. Спорадичне поширення випадків захворювань на грип відзначалося в Польщі, Словаччині, Угорщині.

З початку епідсезону по Україні перехворіло 3,5 % населення країни, з них госпіталізовано 35 732 особи (80% діти до 17 років). Методом ПЛР обстежено 122 особи з ТГРІ, отримано 16 позитивних результатів, визначено 8 вірусів грипу типу А(Н3) та 1 – грипу В та 7 вірусів респіраторної групи інфекцій.

Детальніше...