Грип та гострі респіраторні інфекції

Результати щотижневого моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип

Друк
PDF

Відділ грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій ДУ «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров’я України» інформує, що за даними спільного бюлетеню Всесвітньої організації охорони здоров'я та Європейського Центру по контролю за хворобами за 10-й тиждень 2020 року в Румунії та Молдові інтенсивність грипу знаходилася на середньому рівні. Польща, Білорусь, Угорщина, Словаччина та Росія повідомили про низький рівень інтенсивності.

Захворюваність на грип та ГРВІ перевищила епідемічний поріг на 10,6% та знаходиться на низькому рівні інтенсивності.

З початку епідсезону по Україні перехворіло 10,9% населення країни, з них госпіталізовано 136 267 осіб (74,9% - діти віком до 17 років). Методом ПЛР обстежено 604 особи із ГПЗ, отримано 214 позитивних результатів на грип, визначено 154 віруси грипу типів А(Н1) pdm09, 8- віруси грипу типу А (Н3), А не субтипованих - 38 та 14 – грипу В.

Детальніше...

Результати щотижневого моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип

Друк
PDF

Відділ грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій ДУ «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров’я України» інформує, що за даними спільного бюлетеню Всесвітньої організації охорони здоров'я та Європейського Центру по контролю за хворобами за 9-й тиждень 2020 року в Словаччині інтенсивність грипу знаходилася на низькому рівні. Польща, Румунія та Росія повідомили про середній рівень інтенсивності, а Молдова - про високий.

Захворюваність на грип та ГРВІ перевищила епідемічний поріг на 21,2% та знаходиться на низькому рівні інтенсивності.

Детальніше...

Результати щотижневого моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип

Друк
PDF

Відділ грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій ДУ «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров’я України» інформує, що за даними спільного бюлетеню Всесвітньої організації охорони здоров'я та Європейського Центру по контролю за хворобами за 8-й тиждень 2020 року в Білорусі, Словаччині та Угорщині інтенсивність грипу знаходилася на низькому рівні. Польща, Молдова та Росія повідомили про середній рівень інтенсивності, а Румунія - про високий.

Захворюваність на грип та ГРВІ перевищила епідемічний поріг на 17,1% та знаходиться на низькому рівні інтенсивності.

Детальніше...

Щодо обмежувальних заходів з метою профілактики COVID-19

Друк
PDF

1dcb9c1-fd969b5-------.jpgДержавна установа «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» звертається до керівників органів влади та місцевого самоврядування всіх рівнів на період загрози виникнення та розповсюдження коронавірусної інфекції утриматись від проведення заходів, що пов’язані із значним скупченням людей в одному місці.

Дякуємо за порозуміння!

Результати щотижневого моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип

Друк
PDF

Відділ грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій ДУ «Центр громадського Міністерства охорони здоров’я України» інформує, що за даними спільного бюлетеню Всесвітньої організації охорони здоров'я та Європейського Центру по контролю за хворобами за 6-й тиждень 2020 року в Білорусі інтенсивність грипу знаходилася на базовому рівні. Словаччина та Угорщина звітувала про низьку активність. Польща, Молдова та Росія повідомили про середній рівень інтенсивності, а Румунія - про високий.

Захворюваність на грип та ГРВІ перевищила епідемічний поріг на 34,4% та знаходиться на середньому рівні інтенсивності.

Детальніше...