Питна вода

 voda knuga saut

У рамках щоденного моніторингу якості та безпечності питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за період з 12 до 16 червня із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано і досліджено 176 проб питної води за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками. Відхилень від гігієнічних нормативів не виявлено.

Детальніше...

water-is-poured-into-a-glass 222185-414 

У рамках здійснення лабораторного моніторингу за якістю та безпечністю питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за період з 5 до 9 червня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано і досліджено 176 проб питної води за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками. Відхилень від гігієнічних нормативів не виявлено.

Будь-яких ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із питною водою та питним водопостачанням, на території області не зареєстровано.

Детальніше...

 voda kuvshun sklo

У рамках здійснення лабораторного моніторингу за якістю та безпечністю питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за період з 22 до 26 травня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано і досліджено 73  проби питної води за санітарно-хімічними показниками. З них встановленим нормативам не відповідало 2 (2,7%) проби (забарвленість) на водогоні Золотоніського району.

Також досліджено 108 проб питної води за мікробіологічними показниками. Відхилень від гігієнічних вимог не виявлено.

Детальніше...

 voda2205

У рамках здійснення лабораторного моніторингу за якістю та безпечністю питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за період з 15 до 19 травня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано і досліджено 90 проб питної води за санітарно-хімічними показниками. З них встановленим нормативам не відповідало 2 (2,2%) проби (забарвленість, каламутність, вміст нітратів, амонію, заліза) на водогонах Уманського та Черкаського районів.

Також досліджено 130 проб питної води за мікробіологічними показниками, з них одна (0,8%) проба не відповідала гігієнічним вимогам (загальні коліформи) на водогоні Черкаського району.

За результатами досліджень було направлено відповідні пропозиції власникам водогонів та органам місцевої влади щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Детальніше...

Результати моніторингу якості питної води в Черкаській області за період із 8 до 12 травня

Друк

 voda kuvshun

У рамках здійснення лабораторного моніторингу за якістю та безпечністю питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за період з 8 до 12 травня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано і досліджено 222 проби питної води.

Відхилень від встановлених нормативів за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками  не виявлено. 

Детальніше...

voda tita

У рамках здійснення лабораторного моніторингу за якістю та безпечністю питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за період з 1 до 5 травня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано і досліджено 230 проб питної води.

Із них встановленим нормативам не відповідали 2 (0,9%) проби води за мікробіологічними показниками (загальні коліформи) на водогонах Золотоніського району.

Детальніше...

 divch pye vodu

У рамках здійснення лабораторного моніторингу за якістю та безпечністю питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за період з 24 до 28 квітня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано і досліджено 211 проб питної води.

Із них встановленим нормативам не відповідала одна (0,5%) проба води за мікробіологічними показниками (загальні коліформи) та 7 (3,3%) проб – за санітарно-хімічними показниками на водогонах Золотоніського району.

Детальніше...

water2

 

У рамках здійснення лабораторного моніторингу за якістю та безпечністю питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за період з 17 до 21 квітня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано та досліджено 225 проб питної води.

З них встановленим нормативам не відповідали 2 (0,9%) проби води за мікробіологічними показниками (загальні коліформи) на водогонах Черкаського та Уманського  районів. 

За результатами досліджень було направлено відповідні  пропозиції власникам водогону та  органам місцевої влади  щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Будь-яких ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із питною водою та питним водопостачанням, на території області  не зареєстровано.

Щоденний моніторинг якості та безпечності питної води в області триває.

 

water-is-poured-into-a-glass 222185-414

 

У рамках здійснення лабораторного моніторингу за якістю та безпечністю питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за період з 10 до 14 квітня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано та досліджено 198 проб питної води. Відхилень від гігієнічних вимог за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками не виявлено.

Будь-яких ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із питною водою та питним водопостачанням, на території області  не зареєстровано.

Щоденний моніторинг якості та безпечності питної води в області триває.

 

Результати моніторингу якості питної води в Черкаській області за період із 3 до 7 квітня

Друк

voda nebo

У рамках здійснення лабораторного моніторингу за якістю та безпечністю питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за період з 3 до 7 квітня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано та досліджено 197 проб питної води.

Із них встановленим нормативам не відповідали 4 (2%) проби за санітарно-хімічним показником (забарвленість) на водогоні Золотоніського району.

Детальніше...

 woda kran 690x426

У рамках здійснення лабораторного моніторингу за якістю та безпечністю питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за період з 27 до 31 березня 2023 року із джерел централізованого водопостачання відібрано та досліджено 185 проб питної води.

Із них встановленим нормативам не відповідали 2 (1,1%) проби за санітарно-хімічними показниками (забарвленість, загальна жорсткість) на водогонах Золотоніського та Уманського районів.

Детальніше...

 dutuna voda

У рамках здійснення лабораторного моніторингу за якістю та безпечністю питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за період з 20 до 24 березня 2023 року із джерел централізованого водопостачання відібрано та досліджено 198 проб питної води.

Із них встановленим нормативам не відповідала одна (0,5%) проба за санітарно-хімічним показником (забарвленість) на водогоні Золотоніського району.

Детальніше...

 dutuna voda

У рамках здійснення лабораторного моніторингу за якістю та безпечністю питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за період з 13 до 17 березня 2023 року із джерел централізованого водопостачання відібрано та досліджено 217 проб питної води.

Із них встановленим нормативам не відповідала одна (0,4%) проба за мікробіологічними показниками (кишкова паличка) на водогоні Золотоніського району та 2 (0,9%) проби за санітарно-хімічними показниками (забарвленість) на водогонах Золотоніського та Звенигородського районів.

Детальніше...

 butulka

У рамках здійснення лабораторного моніторингу за якістю та безпечністю питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за період з 6 до 10 березня 2023 року відібрано та досліджено 222 проби  питної води.

Із них встановленим нормативам не відповідала одна (0,5%) проба води за санітарно-хімічними показниками (концентрація амонію) на водогоні Черкаського району.

Детальніше...