Питна вода

voda veresen 

У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної води ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» за період із 11 до 15 вересня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано та досліджено 116 проб питної води за мікробіологічними та 80 за санітарно-хімічними показниками.

Із них встановленим нормативам не відповідали 2 (1,7%) проби за мікробіологічними показниками (загальні коліформи) на водогонах Драбівської та Звенигородської територіальних громад та 2 (2,5%) проби за санітарно-хімічними показниками (за органолептичними показниками) на водогонах Звенигородської та Ватутінської територіальних громад.

Детальніше...

voda2205 sait 

У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за період з 4 до 8 вересня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано і досліджено 143 проби питної води за мікробіологічними показниками та 92 – за санітарно-хімічними.

Із них встановленим нормативам не відповідали 5 проб (3,5%) за мікробіологічними показниками (загальні коліформи, ентерококи) та 3 проби (3,3%) – за санітарно-хімічними показниками (загальне залізо, каламутність, інтенсивність запаху) на водогонах Чигиринської, Шрамківської та Чорнобаївської територіальних громад.

Детальніше...

0woda 

У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за період з 28 серпня до 1 вересня 2023 року  із джерел та мереж централізованого водопостачання Черкаської області відібрано і досліджено 137 проб питної води за мікробіологічними показниками та 86 проб за санітарно-хімічними показниками.

Із них встановленим нормативам не відповідали 3 проби (2,2%) та 5 (5,8%) відповідно, зокрема щодо наявності загальних коліформ, ентерококів, перевищень за органолептичними показниками, показниками забарвленості. Ці відхилення реєструвалися на водогонах Драбівської, Звенигородської, Чорнобаївської, Золотоніської, Ватутінської  територіальних громад.

Детальніше...

voda knuga saut 

У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за період з 21 до 25 серпня 2023 року  із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано і досліджено 120 проб питної води за мікробіологічними показниками та 70 проб за санітарно-хімічними показниками.

Із них встановленим нормативам не відповідали 6 проб (5,0%) за мікробіологічними показниками (загальні коліформи, ентерококи) та 1 проба  (1,4%) – за санітарно-хімічними показниками (органолептичні показники) на водогонах Драбівської, Золотоніської, Ватутінської територіальних громад.

Детальніше...

butulka

В рамках щоденного моніторингу якості та безпечності питної води ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» за період з 14.08 до 18.08.2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано та досліджено 95 проб питної води за мікробіологічними показниками, 41 пробу за санітарно-хімічними показниками, з них встановленим нормативам не відповідали 7 проб (7,4%) за мікробіологічними показниками (загальні коліформи), 3 проби (7,3%) за санітарно-хімічними показниками (органолептичні показники, вміст заліза) на водогонах Драбівської, Катеринопільської, Чигиринської, Звенигородської, Ватутинської територіальних громад.

Детальніше...

img 20230817 st 

15 серпня внаслідок ракетного удару по Черкаській області пошкоджено мережі водопостачання м. Сміла. Частина міста (близько 12 тис. чол.) залишилася без централізованого водопостачання.

З метою недопущення ускладнень санітарно-епідемічної ситуації у місті фахівцями Смілянського міського відділення Черкаського районного відділу ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» здійснювали посилений моніторинг якості та безпечності питної води, що подавалась населенню міста, в тому числі із альтернативних джерел (пересувних автоцистерн). Дослідження води на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники проводились щоденно, відхилень від гігієнічних нормативів не виявлено.

Проводилась роз’яснювальна робота серед населення щодо профілактики інфекційних захворювань та отруєнь.

Ускладнень санітарно - епідемічної ситуації в місті не зареєстровано.

 voda serpen

У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної води ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» за період із 7 до 11 серпня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано та досліджено 173 проби питної води за мікробіологічними та 75 за санітарно-хімічними показниками.

Із них встановленим нормативам не відповідали 2 (1,1%) проби за мікробіологічними показниками (загальні коліформи, загальне мікробне число, ентерококи) та 2 (2,7%) проби за санітарно-хімічними показниками (забарвленість) на водогонах Катеринопільської та Драбівської територіальних громад.

Детальніше...

 voda serpen

У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної води ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» за період із 31 липня до 4 серпня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано та досліджено 123 проби питної води за мікробіологічними та 75 за санітарно-хімічними показниками.

Із них встановленим нормативам не відповідали 2 (1,6%) проби за мікробіологічними показниками (загальне мікробне число, загальні коліформи, ентерококи) та 2 (2,7%) проби за санітарно-хімічними показниками (забарвленість) на водогонах Золотоніської та Катеринопільської територіальних громад.

Детальніше...

voda stakanu 

У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної водиДержавною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за період з 24 до 28липня 2023 року  із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано і досліджено 124 проби питної води за мікробіологічними показниками та 81 – за санітарно-хімічними.

Із них встановленим нормативам не відповідало 5 (4,1%) проб за мікробіологічними показниками (загальне мікробне число, загальні коліформи, ентерококи) та 2 (2,5%) проби за санітарно-хімічними показниками (залізо, амоній) на водогонах Чорнобаївської та Катеринопільської територіальних громад.

Детальніше...

 voda ruka chol

У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за період з 17 до 21 липня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано і досліджено 138 проб питної води за мікробіологічними показниками і 91 – за санітарно-хімічними.

Відхилень від гігієнічних вимог не виявлено.

Будь-яких ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із питною водою та питним водопостачанням, на території області  не зареєстровано.

Детальніше...

pytna voda 

У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної води ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» за період з 10 до 14 липня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано та досліджено 125 проб питної води за мікробіологічними та 93 проби за санітарно-хімічними показниками.

Із них встановленим нормативам не відповідали 3 (2,4%) проби за мікробіологічними показниками (загальні коліформи, ентерококи) на водогонах Золотоніської, Корсунь-Шевченківської та Чорнобаївської територіальних громад.

Детальніше...

voda 

У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної води ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» за період з 3 до 7 липня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано та досліджено 128 проб питної води за мікробіологічними та 86 за санітарно-хімічними показниками.

Із них встановленим нормативам не відповідала 1 (0,8%) проба за мікробіологічними показниками на водогонах Городищенської територіальної громади.

Детальніше...

butulka 

У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної води ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» за період з 26 до 30 червня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано та досліджено 179 проби питної води за мікробіологічними показниками та санітарно-хімічними показникам.

Із них встановленим нормативам не відповідало 3 (1,6%) проби за мікробіологічними показниками на водогонах Городищенської, Звенигородської, Золотоніської територіальних громад.

Детальніше...

 pit-vodu-natoschak-kazhdyj-den 1590857981221107970

У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за період з 19 до 23 червня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано та досліджено 202 проби питної води за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.

Із них встановленим нормативам не відповідало 3 (1,4%) проби за мікробіологічними показниками на водогонах Новодмитрівської та Чорнобаївської територіальних громад.

Детальніше...