Про порядок проведення робіт із профілактичної дезінфекції, дезінсекції та дератизації

Друк
PDF

У  зв’язку із запитами  підприємств, установ, організацій та громадян області державна установа «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здорв’я України» (надалі ДУ «Черкаський ОЛЦ МОЗ України») інформує, що послуги з дезінфекції, дезінсекції та дератизації відносяться до профілактичних дезінфекційних заходів і входять до діючого «Переліку робіт з підвищеною небезпекою» (п. 37), затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26.01.2005р. № 15, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 15 лютого 2005 року за № 232/10512.

Дані заходи - це медичні послуги у сфері забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення і є невід’ємною складовою медичної практики, що як вид господарської діяльності, відповідно до ст. 1 та п. 20    ст. 9 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», підлягає ліцензуванню.

Видача ліцензії  на провадження господарської діяльності з медичної практики за спеціальностями, що підлягають ліцензуванню проводиться відповідно до виконання «Ліцензійних умов на провадження господарської діяльності з медичної практики», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 285. Згідно п. 3 вказаних умов їхня дія поширюється на всіх суб’єктів господарювання, що зареєстровані в установленому порядку, незалежно від їх організаційно – правової форми та форми власності.

Профілактичні дезінфекційні заходи, відповідно  ст. 33 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», проводяться спеціалізованими підрозділами установ і закладів до яких належить ДУ «Черкаський ОЛЦ МОЗ України» та суб’єктами підприємницької діяльності на підставі відповідних договорів з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та громадянами. При зазначених роботах  застосовуються лише препарати, які обов’язково включені до Реєстру дезінфекційних засобів, дозволених до використання в Україні, що розміщений на офіційному сайті МОЗ України.  

Державна установа «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» має ліцензію МОЗ України  на провадження господарської діяльності з медичної практики, зокрема і за спеціальністю дезінфекційна справа та за спеціальністю молодших спеціалістів з медичною освітою, зокрема і за спеціальністями : медико – профілактична справа,   лабораторна справа (гігієна), що дозволяє установі надавати послуги з  профілактичноїдезінфекції, дезінсекції та дератизації на об’єктах господарювання області.

Свої послуги установа та її відокремлені підрозділи у містах і районах надають за цінами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 15.10.2002р.  № 1351 зі змінами, внесеними діючою постановою Кабінету Міністрів України від 11.05.2006р. № 662, тобто ціни не змінювалися останні 10 років:

п/п

 Вид 

 діяльності

Річна ціна без ПДВ  

              (грн.)

    Місячна ціна без

       ПДВ (грн.)

1.

Дератизація

1,29 за один кв. метр

0,1075 або 10,75 коп.

2.

Дезінсекція

1,48 за один кв. метр

0,1233 або 12,33 коп.

3.

Дезінфекція приміщень

1,13 за один кв. метр за одну обробку