mg 9954 

У Черкаському обласному центрі контролю та профілактики хвороб минулого тижня, за участі фахівців Центру, Надії Сисоєнко, доцентки кафедри фундаментальної медицини та студентів навчально-наукового центру «Медичний інститут» ЧНУ відбувся науково-практичний семінар «Роль гігієнічного моніторингу факторів зовнішнього середовища в профілактиці інфекційних та неінфекційних хвороб серед населення». Цей семінар було організовано у межах реалізації Меморандуму про співпрацю між обласним Центром та Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького підписаного цьогоріч.

Реалізація Меморандуму передбачає акумуляцію зусиль з метою сприяння обміну знань і дослідженнями у галузі медицини, розвитку системи громадського здоров’я та наукових ініціатив.

 mg 9949

Головний державний санітарний лікар області Володимир Папач звернувся із вітальним словом до учасників семінару:

«Радий бачити вас у нашій установі та подальшій співпраці. Важливою складовою здорової нації – є розбудова громадського здоров’я. Задля цього необхідні консолідована та спільна діяльність Центру, органів влади, місцевого самоврядування, наукових установ, громадських організацій та інших причетних суб’єктів Черкащини».

 mg 9959

Володимир Папач ознайомив майбутніх лікарів із основними напрямками роботи Центру та перспективами подальшої співпраці з науково-педагогічним персоналом та студентами ЧНУ у напрямку розбудови системи громадського здоров’я в області.

 mg 9956

Наталія Видра, заступниця генерального директора та фахівці Черкаського обласного ЦКПХ детально зупинилися на діяльності Центру, зокрема в частині організації та здійснення епідеміологічного нагляду за інфекційними та неінфекційними захворюваннями, реагування на надзвичайні ситуації, організації та проведення лабораторно-інструментальних досліджень об’єктів середовища життєдіяльності з метою оцінки ризиків для здоров’я та санітарно-епідемічного благополуччя населення регіону та інших.

 mg 0021

Студенти мали змогу поставити питання фахівцям Черкаського обласного ЦКПХ та обмінятися думками щодо актуальності зазначеної роботи.

 mg 0012

Також у межах семінару майбутні медики ознайомилися із роботою лабораторій Центру, використанням даних санітарно-гігієнічних та мікробіологічних лабораторних досліджень якості та безпечності питної води, води водойм, ґрунту, атмосферного повітря тощо в практичній роботі.

 mg 9973

 mg 9995