zolo01

Фахівці відділень епіднагляду за інфекційними та неінфекційними захворюваннями Золотоніського районного відділу Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб здійснили моніторинговий візит до відділення «Центр соціально-психологічної допомоги» Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» у селі Домантове Новодмитрівської територіальної громади.

Метою їхнього візиту було санітарно-епідеміологічне обстеження умов місця постійного проживання 27-ми внутрішньо-переміщених осіб (ВПО) з проведенням лабораторно-інструментальних досліджень параметрів мікроклімату в приміщеннях та питної води.

Лікарка Наталія Бармутова провела бесіди з мешканцями прихистку щодо важливості рухової активності та ведення здорового способу життя. Також говорили про можливості подолання шкідливих звичок, зокрема тютюнопаління. А ще комунікували про профілактику серцево-судинних захворювань та підтримку ментального здоров’я попри виклики війни.

zolo02

Помічники лікаря епідеміолога Ольга Брикун та Любов Дмитрієнко продовжили проведення циклу інформаційно-просвітницьких заходів з протидії туберкульозу під гаслом: «Так! Ми можемо подолати туберкульоз!». Таким чином наші працівники підвищували обізнаність ВПО та персоналу закладу щодо цієї небезпечної недуги.

zolo03