ka01 

Фахівцями Кам’янського відділення Черкаського обласного ЦКПХ в ЦПМСД проведено інформаційний захід до місячника боротьби з туберкульозом під гаслом «Так! Ми можемо подолати туберкульоз!».

Завідувач відділення Олександр Болучевський, помічники лікаря-епідеміолога Оксана Родак та Світлана Майборода провели бесіди з відвідувачами медичного закладу та людьми, які входять до групи ризику захворювання на туберкульоз.

Темами заходу були – «Що слід знати про туберкульоз» та «Як запобігти захворюванню на туберкульоз». Фахівці Центру наголошували на важливості щорічного проходження флюорографічних обстежень пацієнтів з групи ризику, підтримки належного харчування, здорового способу життя та відмови від шкідливих звичок.

ka02

У ході візиту була проведена нарада з сімейними лікарями, на якій медиків ознайомили з показниками захворюваності на туберкульоз в Черкаській області та на території обслуговування ЦПМСД, обговорили питання діагностики та алгоритми дій медичних працівників при виявленні хворих на інфекційне захворювання.

Окрім цього, фахівчиня Кам’янського відділення Людмила Гнатенко відвідала місце тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, де провела бесіди як захиститися від туберкульозу, як зберегти ментальне здоров’я попри виклики війни, про перші ознаки інсульту та правила профілактики хвороби.

ka03