vpo um1 

Спеціалісти Уманського відділення Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб продовжують моніторити дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних умов проживання у місцях тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Минулого тижня лікар Уманського відділення Василь Заєць із моніторинговим візитом відвідав п’ять об’єктів, які підпорядковані Управлінню праці та соціального захисту населення Уманської громади.

vpo um2

У прихистках, де проживає 115 осіб, здійснено виміри параметрів мікроклімату, освітленості та дослідження питної води за санітарно-хімічними і бактеріологічними показниками.

Василь Заєць провів бесіди з мешканцями прихистків щодо здорового способу життя, подолання тютюнозалежності та інших шкідливих залежностей, підвищення обізнаності про туберкульоз.

vpo um3

Також лікар Уманського відділення взяв участь у круглому столі за участю керівництва Управління  праці та соціального захисту населення щодо ментального здоров’я та ранньої діагностики і профілактики онкологічних захворювань.

vpo um4