01

Із початку року фахівці відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб тісно співпрацювали з адміністрацією, педагогічним колективом та школярами Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 13.

Упродовж цього періоду уся робота була направлена на підвищення рівня обізнаності педагогічного учнівського колективу школи щодо основних факторів профілактики неінфекційних захворювань, серед яких провідне місце займає якість харчування.

02

Так, у межах проекту «Дні здорового харчування в школі», з метою формування здорових звичок харчування у закладі проводились заходи, присвячені Дню капусти, Дню яблука, Дню моркви та Дню гарбуза. До проведення таких зустрічей активно долучалась лікарка відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань Алла Балабан. Зокрема, висвітлювала цікаві інформаційні матеріали з теми харчування, проводила вікторини, надавала актуальні роздаткові матеріали.

03

Школярам молодших класів в ігровій формі старшокласники розповідали цікаві історії про капусту, моркву, яблука, гарбуз, їх користь для організму людини, культуру харчування страв з метою заохочення до здорового вибору продуктів харчування та дбайливого ставлення до свого здоров’я.

04

Цього разу усі разом із вчителями, кухарями та учнями підбили підсумки про важливість впровадження принципів організації здорового раціону та про формування здорового способу життя. Підсумували результати раніше проведених заходів, звернувши увагу на користь овочів та фруктів.

Здорове харчування має бути смачним і насиченим! Тому такі заходи допомагають зрозуміти молодому поколінню, як замінити шкідливі продукти здоровими й корисними альтернативами. Адже це не лише покращить самопочуття, але й забезпечить необхідний комплекс вітамінів і мінералів.

05

06

07

08