talne1

Працівники Черкаського обласного ЦКПХ продовжують працювати в освітніх закладах області з метою промоції здорового способу життя.

У Білашківській гімназії лікарка із загальної гігієни Тальнівського відділення Людмила Садко прочитала лекцію для учнів 7-9 класів та педагогів у селі Білашки Звенигородського району.

Фахівчиня комунікувала з учнями, вчителями та дирекцією закладу про важливість збалансованого харчування, про «Тарілку здорового харчування», як однієї зі стратегічних складових «Реформи шкільного харчування».

Зокрема, Людмила Садко розповіла про:

  • необхідність споживання негазованої питної води;
  • харчових продуктів з достатнім вмістом мінералів, вітамінів, білків, жирів та вуглеводів;
  • про формування здорових харчових звичок;
  • про шкідливі продукти, які містять трансжири, надлишок солі та цукру;
  • про переваги збалансованого харчування та збагачення його суперфудами;
  • детально розібрали з присутніми склад «Тарілки здорового харчування українця».

talne2

У ході зустрічі лікарка поділилась презентацією «Здорове харчування – запорука здоров’я» для подальшого використання працівниками гімназії в роботі та спільно з педагогами провели анкетування учнів щодо їх харчових звичок та уподобань.

Окрім того, наші фахівці у межах інформаційно-роз’яснювальної кампанії «Так! Ми можемо подолати туберкульоз» обговорили з працівниками закладу питання щодо профілактики туберкульозу. Зауважили на необхідності проходження медоглядів з метою раннього виявлення хвороби.

Також з директором гімназії фахівці Центру провели бесіду про базові навички турботи про себе та інших у період стресу, таким чином долучившись до поширення інформації щодо збереження ментального здоров’я всеукраїнської програми «Ти як?».

talne 3

Надали плакати «Увага інсульт», «Безпечного куріння не існує», які містять інформацію про симптоми інсульту та як знизити ризик його виникнення, дотримуючись принципів здорового способу життя, інформацію про шкоду куріння і небезпеку електронних сигарет, вейпів, кальянів. Ці інформаційні матеріали в подальшому нагадуватимуть про засади профілактики неінфекційних захворювань.

#ТакМиМожемоЗупинитиТуберкульоз

#ДбаємоПроЗдоровяРазом