yanovska

Лікарка-бактеріологиня Світлана Притула Чигиринського відділення Черкаського обласного ЦКПХ взяла участь в Першому конгресі з питань протидії поширенню антимікробних препаратів в Україні, який відбувся у Львові.

Головними темами заходу були:

• адміністрування антимікробних препаратів у закладах охорони здоров’я, підходи до раціонального використання АМП при лікуванні стаціонарних хворих;

• використання локального мікробіологічного моніторингу (кумулятивних антибіотикограм) для клінічних потреб та потреб епідеміологічного нагляду за інфекційними хворобами, пов’язаними з наданням медичної допомоги;

• рутинний епідеміологічний нагляд за інфекційними хворобами, пов’язаними з наданням медичної допомоги;

• профілактика поширення інфекційних хвороб, пов’язаними з наданням медичної допомоги.

На І Конгресі приймали участь в якості слухачів епідеміологи, бактеріологи, клінічні фармацевти, працівники відділів інфекційного контролю ЗОЗ та обласних ЦКПХ. Учасники мали змогу ознайомитись з результатами роботи доповідачів щодо тенденцій розвитку профілактики інфекційних хвороб, пов’язаних з наданням медичної допомоги, та інфекційного контролю в Україні, з роботою мультимодальних груп в ЗОЗ, з технологічними досягненнями в зборі даних щодо епіднагляду за ІПНМД та АМР.

Захід відбувся завдяки спільному проєкту Центру громадського здоров’я України, Міністерства охорони здоров’я та Norwegian Institute of Public Health.

Відеозапис Конгресу можна переглянути на YouTube-каналі ЦГЗ.