monte01

Фахівці Монастирищенського відділення Уманського міськрайонного відділу Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб організували виїзну вакцинальну сесію у Монастирищенській громаді.

У межах інформаційної кампанії «Шануйся, піклуйся, вакцинуйся» 19 та 21 лютого провели імунізацію дорослого населення завідувач Монастирищенського відділення та помічники лікаря-епідеміолога спільно з працівниками «Монастирищенського ЦПМСД». Було задіяно вакцинальний автобус.

monte02

На базі амбулаторії ЗПСМ села Попудня та КНП «Монастирищенського ЦПМСД» провели профілактичні щеплення проти дифтерії та правця вакциною АДП-М. Були вакциновані працівники Попудянської філії Монастирищенського ліцею № 2 та заклад дошкільної освіти «Чебурашка», а також працівники Монастирищенського ліцею № 2.

Загалом за ці два дні безоплатно вакцинували 31 особу.

monte03

Принагідно наші фахівці провели бесіди з жителями громади щодо важливості здорового способу життя, профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань та про збереження ментального здоров’я. А також говорили про важливість проведення профілактичних щеплень та необхідність вакцинації проти грипу та COVID-19.

monte05

Всі учасники заходу отримали ліфлети з доказовою інформацією, яка допоможе краще дбати про здоров’я.

Фахівці ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» нагадують: вакцинація – найдієвіший спосіб захисту від інфекційних захворювань.

monte04