samoil2

З 15 по 17 січня у місті Дніпро відбувся тренінг «Оцінювання інженерних заходів інфекційного контролю: вентиляції та УФБ-випромінювання. Робота з приладами».

Захід проходив у межах впровадження проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), з метою розбудови потенціалу відділів інфекційного контролю Центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України за напрямком оцінки інженерних заходів інфекційного контролю.

Від Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України участь у тренінгу взяла  помічник лікаря-епідеміолога відділу інфекційного контролю Людмила Самойленко.

Під час триденного тренінгу учасники отримали відповідні знання та  відпрацювали практичні навички роботи з термоанемометром Testo 440, ванеометром, лазерним далекоміром та УФ-радіометром з метою інструментального оцінювання інженерних заходів інфекційного контролю під час моніторингових візитів у заклади охорони здоров’я.

samoil

Слід зазначити, що всі обласні центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України отримали зазначені прилади в рамках проєкту USAID«Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що значно розширює можливості з проведення оцінки впроваджених заходів із профілактики інфекцій та інфекційного контролю.

samoil1