vakc omikron

Черкаська область отримала 1680 доз вакцини для профілактики коронавірусної інфекції, спричиненої SARS-CoV-2. Вакцина Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 для безоплатних щеплень – виробництва BioNTech, країни походження – Німеччина та Бельгія.  

Зараз територією України циркулює понад 13 штамів «ковіду». Усі виявлені мутації – це відхилення від штаму «Омікрон», який переважає в країні.

Доставлені на Черкащину 1680 доз вакцини, адаптованої спеціально для захисту проти штаму «Омікрон», призначені дорослим та підліткам віком від 12 років і старше.

Вакцина належить до групи м-РНК вакцин і вводиться у вигляді ін’єкції об’ємом 0,3 мл у м’яз верхньої частини руки. Вона застосовується для вакцинації, введення бустерних та додаткових доз залежно від стану імунітету пацієнта та його вакцинального статусу.

Введення бустерних доз вакциною Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 проводяться не раніше ніж через 3 місяці після отримання останньої дози.

Для отримання відповідного щеплення пацієнту необхідно звернутись до сімейного лікаря або педіатра, який після огляду і опитування призначить та організує щеплення, надасть рекомендації, оформить запис у медичній інформаційній системі.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я та Міністерства охорони здоров’я України, щеплення вакциною Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 – це надійний захист від коронавірусної інфекції та її ускладнень.