kolegiya papach 

Нещодавно фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб долучилися до проведення колегії Управління охорони здоров’я. Засідання відбулося в обласному діагностично-консультативному центрі КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради».

Під час колегії було розглянуто зокрема і питання щодо стану виконання Перспективного обсягу профілактичних щеплень населення області проти інфекцій, керованих засобами специфічної профілактики, про які повідомила Тетяна Гололобова, лікарка-епідеміологиня відділу імунопрофілактики.

zal kolegya

Також про стан організації інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я області доповіла Юлія Сокирка, завідувачка відділу інфекційного контролю.

Підсумовуючи виступи колег Володимир Папач, головний державний санітарний лікар області, генеральний директор Центру, підкреслив важливість організації та проведенням на належному рівні імунопрофілактики, виконання плану щеплень згідно Національного календаря та належної співпраці з цих питань фахівців закладів охорони здоров’я та Центру.

Володимир Папач окремо зупинився на необхідності подальшої розбудови системи інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я, підвищення рівня кваліфікації персоналу, ролі обласного ЦКПХ у цьому процесі тощо.