kolektyv

Колективна вакцинація від грипу працівників Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб відбулася 3 листопада в КНП «Другий Черкаський міський ЦПМСД».

Корейську вакцину GC Flu для щеплення медичних працівників обласний ЦКПХ отримав від Центру громадського здоров'я.

Грип — це високозаразне вірусне захворювання, яке може призвести до серйозних ускладнень й навіть до смерті. За перших симптомів грипу важливо звернутися до лікаря, у жодному разі не потрібно займатися самолікуванням.

hol lik

Генеральний директор Центру, Головний державний санітарний лікар області Володимир Папач наголошує, що найкращий засіб профілактики цього захворювання – це щорічна вакцинація.

nv

Наразі вакцинація від грипу не входить до календаря обов’язкових щеплень, але фахівці Черкаського обласного ЦКПХ рекомендують щепитися, особливо тим, хто належить до груп ризику:

Медичні працівники. Через особливості професії вони мають значно вищу ймовірність захворіти на грип.

Вагітні жінки. Для них це захворювання може мати серйозні наслідки під час вагітності. Натомість вакцинація безпечна упродовж усього періоду виношування малюка.

Діти від 6 місяців. При інфікуванні вірусом грипу вони переважно важко хворіють та мають ускладнення. Зазначимо, що дітям щеплення проти цього захворювання можна починати робити з шести місяців.

Літні люди. З віком імунітет послаблюється, тож стає менш ефективним у боротьбі проти грипу, особливо коли вам за 65 років.

Люди з хронічними захворюваннями (астма, діабет, серцево-судинні захворювання та захворювання органів дихання). У них ризик ускладнень грипу значно вищий, саме тому важливо отримати щеплення проти нього.

gs flu

vacsynovani

konmar

an