samoy

У межах упровадження проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), з 18 по 20 вересня у селі Орлівщина Дніпропетровської області відбувся семінар на тему «Впровадження покращення гігієни рук в закладах охорони здоров’я».

Від Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» участь у семінарі взяла помічниця лікаря-епідеміолога відділу інфекційного контролю Людмила Самойленко.

samoylenko

Під час триденного семінару учасники покращили навички щодо організації та проведення заходів з упровадження покращення  гігієни рук в закладах охорони здоров’я з метою запобігання виникненню та зниження рівня інфекцій, пов’язаних з наданням медичної допомоги, зокрема викликаних мікроорганізмами з антимікробною резистентністю.

sam.l

Фахівці отримали рекомендації щодо діяльності обласних Центрів в напрямку підвищення сприйняття медичними працівниками та керівництвом закладів охорони здоров’я важливості гігієни рук для збереження здоров’я персоналу та створення  безпечного оточення для лікування пацієнтів.