avto 

 Фото Суспільне Черкаси

Від правця, дифтерії та коронавірусу вакцинували дорослих у віддалених селах Золотоніського району. Фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб їздять на спеціальному автобусі.

Таким чином, за словами Ірини Шуляренко, завідувачки відділу імунопрофілактики Центру дбають про здоров’я жителів сіл, які віддалені від медичних закладів. Про це фахівчиня розповіла у сюжеті Суспільному Черкаси.

У селі Хрестителеве автобус, на якому приїздять медики, називають «вакцинобусом». У день, коли він прибуває, від ранку біля амбулаторії черга. Вакцинувати привозять і жителів сусідніх сіл.

Вакцини, зберігають у холодильнику в окремому кабінеті. Використовують і переносні сумки з льодом.

Правець – особливо небезпечна хвороба для тих, хто працює на землі, військових та й усіх українців в умовах війни, пояснила завідувачка відділу імунопрофілактики Ірина Шуляренко:

«Він може передаватися через порізи, уколи. Збудник знаходиться в землі, від контакту з якою може статися зараження».

В умовах війни щеплення особливо актуальні, додала завідувачка відділу профілактики неінфекційних захворювань Світлана Нікітюк.

«Це важливо зараз, в умовах воєнного часу, переміщень, міграцій населення. Можливо, навіть будуть спалахи таких захворювань. Ми до них готові», – зазначила вона.

Більше дивіться у сюжеті.