mobil brugada

У межах кампанії з вакцинації від кору дітей, які пропустили планові щеплення (в 1 та 6 років), в Україні сформовано 312 мобільних бригад, які вакцинують дітей в організованих колективах та у віддалених від пунктів щеплень територіях. У Черкаській області працює 14 мобільних бригад. Про це інформує Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб спільно з МОЗ.

Кого вакцинують мобільні бригади

– Дітей у дошкільних, шкільних освітніх закладах і в «оздоровчих» таборах, віком 2-17 років, які не мають першого, другого або обох щеплень КПК.

– Жителів віддалених селищ, де доступ до стаціонарних пунктів щеплень є ускладненим або неможливим.

– Дітей, які через стан здоров’я не можуть самостійно пересуватися.

Як викликати мобільну бригаду до колективу чи громади

Зібрати список дітей у закладі або громаді, в яких немає необхідних за віком щеплень, та зателефонувати регіональному координатору з вакцинації (контакти див. нижче) або дізнатись його контакти, звернувшись до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Напередодні виїзду вам зателефонують та повідомлять усю необхідну інформацію для підготовки та проведення щеплень. 

Як викликати мобільну бригаду додому

Батьки чи опікуни дітей, які не можуть самостійно пересуватися, теж можуть залишити заявку на приїзд мобільної бригади додому за тими самими телефонами або через сімейного лікаря.

Можливо, треба буде трохи почекати на приїзд бригади, поки збереться достатньо охочих вакцинуватися вдома у вашому районі чи населеному пункті.

Контакти регіональних координаторів з вакцинації проти кору можна дізнатися за телефоном контакт-центру МОЗ: 0 800 60 20 19.

У Черкаській області, якщо вам потрібно дізнатися інформацію щодо мобільної бригади, телефонуйте за номером: (0472) 71-05-21.