papach bl plan 

28 липня в ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» під головуванням Генерального директора Володимира Папача відбулася нарада керівників відокремлених структурних підрозділів з актуальних питань діяльності Центру.

Володимир Папач підсумував роботу за І півріччя 2023 року та окреслив основні пріоритети, на яких слід зосередитись у подальшому. Зокрема, наголосив на важливості виконання плану щеплень catch-up (наздоганяючої) кампанії з імунізації проти кору та забезпечення планової вакцинації дітей згідно з Національним календарем щеплень до початку навчального року. Він звернув увагу на необхідність тісної співпраці з органами влади, місцевого самоврядування, закладами охорони здоров’я, освітянами та населенням при вирішенні цих та інших актуальних завдань у сфері громадського здоров’я.

zahalna

Головний державний санітарний лікар області поінформував присутніх про роботу новоствореного логістичного центру імунобіологічних препаратів та новими функціями ЦКПХ, пов’язаними зі зберіганням, розподілом, транспортуванням вакцин та перспективами розвитку цього напряму роботи. Окрім того, Володимир Папач звернув увагу на роботу щодо контролю за радіаційним фоном та забезпечення постійної готовності до реагування на надзвичайні ситуації радіаційного характеру.

Фахівці ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» у своїх виступах висвітлили основні питання щодо підсумків організації заходів з імунопрофілактики, впровадження рекомендацій ВООЗ щодо охоплення щепленнями населення, стан інфекційної захворюваності, питання статистичної звітності, організації інфекційного контролю тощо.

shylarenko

Ірина Шуляренко, завідувачка відділу імунопрофілактики, зауважила, що Черкаська область на сьогодні посідає сьоме рейтингове місце з 17-ти в Україні за оцінкою надавачів щеплювальних послуг за програмою «Укрвак». На сьогодні всі ЦПМСД забезпечені вакцинами і на ІІ півріччя необхідно покращити показники охоплення щепленнями населення області.

konakbayeva

Про актуальні питання здійснення епіднагляду за інфекційними хворобами доповіла Марина Конакбаєва, завідувачка відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань.

 vydra

У своєму виступі Наталія Видра, заступниця генерального директора з дослідження фізичних та хімічних факторів, озвучила стан виконання Плану моніторингових візитів до місць компактного проживання ВПО, означила основні питання, які потребують вирішення.

hryshchenko

Про результати моніторингу за холерою в об’єктах довкілля, актуальні питання профілактики сказу доповіла Лідія Грищенко, лікарка-епідеміологиня санітарно-карантинного відділу.

karpenko

vinitskyy geyko

Також учасники наради обмінялися досвідом роботи організації та проведення виїзної вакцинації у Золотоніському, Уманському районах та місті Чигирин, обговорили нагальні проблеми діяльності відокремлених структурних підрозділів.

prava storona

liva storona