daidjest33

 

 

✔️ Повний курс вакцинації мРНК-вакциною проти COVID-19 надає значно ефективніший захист від важкого перебігу захворювання, госпіталізації та летальних випадків порівняно з інактивованими вакцинами у пацієнтів, старших за 65 років – дослідження в Туреччині.
✔️ Четверта доза мРНК-вакцини підвищує у літніх людей титри перехресно-нейтралізуючих антитіл проти варіантів SARS-CoV-2, включаючи BQ.1.1 і XBB – дослідження в Японії.
✔️ Щеплення вакцинами Pfizer–BioNTech або CoronaVac знижує ризик інфаркту міокарда та інсульту після зараження SARS-CoV-2 серед пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями – дослідження у Гонконгу.
Коли між первинною вакцинацією і бустерною дозою або між першим і другим бустером минуло понад 545 днів, повторювати вакцинальний цикл не треба – позиція НТГЕІ. Просто слід отримати «пропущену» дозу.
✔️ А в рубриці «Компетентно» – роздуми про вакцинацію і роль медсестри / медбрата від медичної сестри Олександри ПАЛАГІЦЬКОЇ.
Про ці та інші факти – у новому числі дайджесту, який випускається у межах спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ України. Щоб усі, хто відповідально ставиться до свого здоров’я, мали достовірні дані і приймали обґрунтовані рішення на користь вакцинації.

Дайджест «COVID-19. Цифри і факти», підготовлений у межах спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ України, розміщений на веб-сайті Центру громадського здоров’я.

Детальніше за посиланням.

Усі випуски дайджесту тут.