ruku2 kop 

Фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України взяли активну участь в інформаційній кампанії Центру громадського здоров’я МОЗ України та Всесвітньої організації охорони здоров’я для медичних працівників під гаслом «Рятуй життя безпечно!».

Захід спрямований на популяризацію дотримання правил інфекційного контролю, основних вимог безпеки, зокрема гігієни рук, під час надання медичної допомоги, догляду за пацієнтами з метою запобігання виникненню та розповсюдженню інфекцій, пов’язаних із наданням медичної допомоги, та боротьби з антибіотикорезистентністю.

У рамках інформаційної кампанії фахівчині Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Юлія Сокирка та Людмила Самойленко відвідали колективи КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» та КНП «Черкаська міська дитяча лікарня», де звернули увагу медичних працівників на основні вимоги безпеки під час виконання професійних обов’язків, а саме: дотримання гігієни рук, респіраторної гігієни та етикету кашлю, використання засобів індивідуального захисту, правила виконання безпечних ін’єкцій та необхідність вакцинації.

 ruku

Під час візиту заклади охорони здоров’я отримали корисні інформаційні матеріали та постери.

ryku

Важлива інформація для медичних працівників із профілактики інфекцій та інфекційного контролю представлена у розробленому Центром громадського здоров’я МОЗ України разом із Всесвітньою організацією охорони здоров’я довіднику «Інфекційний контроль та профілактика інфекцій у роботі медичного працівника: поради та рекомендації», з яким можна ознайомитися ТУТ.

Цікаво, що закликом цьогорічної кампанії ВООЗ до Всесвітнього дня гігієни рук, що відбудеться 5 травня 2023 року, є «Прискорюємо дії разом. РЯТУЙ ЖИТТЯ – мий руки!».

Разом ми можемо прискорити дії щодо запобігання інфекціям і протимікробній резистентності в охороні здоров’я та побудувати культуру безпеки і якості, у якій покращення гігієни рук є пріоритетним.

ruku4

ruku5

ryku1

ruku3