Результати моніторингу якості питної води в Черкаській області за період із 13 до 17 лютого

Друк

voda stakan 

В області залишається актуальною проблема забезпечення населення якісною та безпечною питною водою, яка подається підприємствами питного водопостачання.

У рамках здійснення лабораторного моніторингу за якістю та безпечністю питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за період з 13 до 17 лютого 2023 року із джерел централізованого водопостачання відібрано та досліджено 186 проб питної води.

Із них встановленим нормативам не відповідали 3 (1,6%) проби води за санітарно-хімічними показниками (аміак, жорсткість, залізо, нітрати) та 1 (0,5%) проба за мікробіологічними (ентерококи та загальні коліформи) на водогонах Золотоніського та Черкаського районів.

За результатами досліджень Центром направлені відповідні пропозиції власникам водогонів, органам місцевої влади щодо проведення необхідних профілактичних закладів.

Будь-яких ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із питною водою, на території області не зареєстровано.

Центр продовжує щоденний моніторинг за якістю та безпечністю питної води в області.

Читайте інформацію на наших ресурсах:

- Facebook ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

- Telegram-канал ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»