Модифікована вакцина проти коронавірусної інфекції виробництва PFIZER COMIRNATY Original/OmicronBA.1. поставлена в Україну за Глобальною ініціативою COVAX. Багатодозний флакон з сірим ковпачком, містить 6 доз по 0,3 мл. В склад вакцини входять дві основні складові, одна з яких кодує спайковий білок оригінального вірусу SARS-CoV-2, а друга кодує спайковий білок підвиду вірусу Омікрон.

Вакцина належить до мРНК-вакцин і рекомендована до застосування особам віком від 12 років, які раніше пройшли первинний курс вакцинації проти коронавірусної хвороби.Доза вакцини 0,3 мл, призначена для внутрішньом’язового введення, готова до застосування - не вимагає розчинення. Між дозами COMIRNATYOriginal/OmicronBA.1 та останньою попередньою дозою вакцини від COVID-19 має пройти принаймні 3 місяці.

Зберігається вакцина в замороженому стані при температурі від -900С до -600С.Перед застосуванням вакцини упаковку з 10 флаконів розморожують при температурі +20С +80С протягом 6 годин, окремі флакони можна розморожувати при кімнатній температурі (до 300С) протягом 30 хвилин.Розморожені флакони зберігаються і транспортуються при температурі +20С +80С протягом 10 тижнів.Термін придатності після розморожування можна встановити по Акту, який надається разом з документами. При цьому отримувач вакцини повинен оновити термін придатності на зовнішній упаковці, закресливши оригінальний термін придатності.

Перед використанням невідкритий флакон можна зберігати до 12 годин при температурі від +80С до 300С.З розмороженим флаконом можна працювати в умовах кімнатного освітлення. Після розморожування повторно заморожувати вакцину не можна. Протипоказанням до застосування є гіперчутливість до діючої речовини або будь-яких допоміжних складових в імунобіологічному препараті. Особливості застосування обумовлені інструкцією по застосуванню вакцини. За даними виробника ефективність вакцини після першої бустерної дози складає 96%.