Вакцина CoronaVac

Друк
PDF

Про вакцину

- Вакцина CoronaVac — це інактивована вакцина, вона містить у своєму складі неактивний, “вбитий” вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет.

- Вакцина CoronaVac двохдозна. Рекомендований інтервал між введеннями - 14-28 днів.

- Це технологія, яка розроблена кілька десятків років тому. Схоже працюють деякі вакцини проти поліомієліту та грипу.

- Вакцина ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя. Згідно з тимчасовими рекомендаціями Стратегічної консультативної групи експертів (SAGE​) від 24.05.2021, після щеплення двома дозами вакцина має ефективність 51% у запобіганні симптоматичних захворювань, на 100% запобігає тяжкому перебігу COVID-19 та госпіталізації. Проміжні дані досліджень в Індонезії та Туреччині, показали ефективність вакцини проти симптоматичних захворювань відповідно в 65,3% та 83,5%.

- За результатами індонезійського дослідження на 120 тисячах медичних працівників, яких щепили від COVID-19 із січня по березень цього року, вакцина Coronavac від Sinovac Biotech мала 98% ефективність у запобіганні смерті, 96% ефективність у запобіганні госпіталізації та 94% ефективність у запобіганні симптоматичній хворобі.

- 1 червня 2021 року вакцина схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування.

- Вакцину легко зберігати. Вона випускається в однодозних флаконах. Температура зберігання +2 - +8℃, препарат не вимагає особливих умов холодового ланцюга. Термін придатності - 24 місяці.

Про надійність виробника виробника

- Синовак Біотек/Sinovac Biotech - це китайська біофармацевтична компанія, яка вже 22 роки розробляє та виробляє вакцини, які захищають від інфекційних захворювань.

- За час існування, компанія захистила мільйони людей. Щороку вони виробляють до 500 млн вакцин. Наприклад, проти ентеровірусу, універсального пандемічного грипу, японського енцефаліту і сказу в людей.

- Саме компанія Sinovac розробила й вивела на ринок вакцини проти гепатиту А та В, вірусів грипу, паротиту. Вакцина проти гепатиту А є прекваліфікованою Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

- Вакцини виробництва Sinovac схвалені в 39 країнах світу.

Чи дає щеплення проти COVID-19, зареєстрованими в Україні вакцинами, право перетинати кордон інших країн?

- Усі вакцини, які використовуються в Україні, затверджені ВООЗ.

- Зараз українці, які отримали дві дози вакцини від COVID-19 та повністю імунізовані, можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Це документ відповідає міжнародними медико-санітарними нормами. Його вам може видати ваш сімейний лікар.

- Кожна країна, включно з країнами Шенгенської зони, сама встановлює умови для перетину свого кордону, перелік потрібних документів та вакцин проти COVID-19, яким вони довіряють.

- МЗС України у співпраці з МОЗ та Мінцифрою проводять переговори з країнами про взаємне визнання міжнародних документів про імунізацію від COVID-19. Уся актуальна інформація для подорожей громадян України за кордон - умови в‘їзду та транзиту, контакти посольств і консульств України за кордоном - доступна на онлайн карті МЗС України - tripadvisor.mfa.gov.ua.

- Станом на 2 серпня 2021 року щеплення вакциною CoronaVac є підставою для перетину кордону таких країн, як Іспанія, Естонія, Австрія, Нідерланди, Фінляндія, Греція, Болгарія, Ісландія, Словенія, Угорщина, Марокко, Туреччина, Єгипет та в низці інших країн. Дізнатися правила та умови для в’їзду до кожної окремої країни можна на tripadvisor.mfa.gov.ua.