Моніторинг за захворюваністю на COVID - 19

Друк
PDF

За результатами щоденного моніторингу за захворюваністю на COVID-19, який проводиться фахівцями ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляємо, що станом на 9 годину 01.10.2020 в області зареєстровано 4165 випадків коронавірусної інфекції. Всього за період епідемії померли 57 хворих. Одужали 1733 хворих, за останню добу-17. За добу підтверджено 143 новий випадок COVID-19: (м. Черкаси-51, м.Сміла-29, Городищенський-11, Звенигородський-1, Золотоніський-3, Кам’янський-2, Канівський-14, Катеринопільський-3, Лисянський-1, Маньківський-4, Монастирищенський-2, Смілянський-7, Христинівський-3, Черкаський-6, ,Чигиринський-4 та Шполянський-2 райони).

Досліджено вірусологічною лабораторією методом ПЛР - 947 зразків біоматеріалу від хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію, з діагнозом - пневмонія, а також від контактних осіб, які спілкувалися з хворими з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції. Всього проведено 94763 лабораторних досліджень.

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ:

- Зареєстровано всього підозрілих випадків - 6125

- Зареєстровано за добу нових випадків підозри – 143

- Підтверджено за добу - 143

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні затвердила нове епідемічне зонування,яке почало діяти з 00:00 годин 28 вересня на два тижні:

«жовта зона» - мм. Черкаси, Ватутіне, Золотоноша, Городищенський, Драбівський, Жашківський, Звенигородський, Золотоніський, Кам’янський, Корсунь-Шевченківський, Лисянський, Маньківський, Монастирищенський, Христинівський, Черкаський, Чигиринський, Чорнобаївський та Шполянськийрайони;

«помаранчева зона» - м. Канів м. Сміла, Канівський, , Смілянський райони;

У зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації щодо COVID-19 ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» рекомендує: уникати скупчення людей, дотримуватися дистанції та правил респіраторної гігієни, регулярно мити руки, У випадку появи симптомів гострої респіраторної вірусної інфекціїї звертатись до сімейного лікаря.