Отруєння мухоморами

Друк
PDF

мухомори_161019.jpgДержавною установою «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюється моніторинг отруєнь дикорослими грибами у Черкаській області.

Так, 14.10.2019 р. зареєстровано отруєння дикорослими грибами мешканця с. Чорнявка Черкаського району внаслідок вживання сирих грибів мухоморів в якості народного методу лікування. Гриби потерпілий зібрав у лісі біля села Чорнявка.

Перші симптоми отруєння (загальна слабкість, нудота, блювота, запаморочення) з’явились через декілька годин після вживання грибів. Постраждалий доставлений бригадою швидкої медичної допомоги до Черкаської центральної районної лікарні та госпіталізований до реанімаційного відділення у стані середньої важкості, згодом стан хворого покращився і він самовільно припинив лікування в стаціонарі.

Фахівцями обласного лабораторного центру проведена роз’яснювальна робота з членами родини хворого щодо неприпустимості самолікування сирими мухоморами. Інформація щодо отруєння грибами висвітлена в засобах масової інформації.

Про випадок отруєння грибами повідомлено Головне Управління Держпродспоживслужби в Черкаській області для застосування заходів в межах повноважень.